Adam Kučínský

Image

Předpokládaný vývoj regulace kybernetické bezpečnosti v ČR a EU v příštích letech

Evropská unie připravuje nový regulativ kybernetické bezpečnosti NIS 2. Přednáška popíše, jaký bude mít tato směrnice vliv na novelu Zákona o kybernetické bezpečnosti (ZKB) a také jak ovlivní vývoj kybernetické bezpečnosti v ČR a EU v příštích letech.


Adam Kučínský

Adam je aktuálně ředitelem odboru regulace v Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost. Zabývá se zejména řízením bezpečností informací, krizovým řízením a problematikou ochrany klíčových informačních a komunikačních systémů státu.

Jako ředitel odboru regulace na Národním úřadě pro kybernetickou a informační bezpečnost vede tým specialistů, jejichž hlavní činností je implementace a dohled nad zákonem o kybernetické bezpečnosti, nastavení regulatorních požadavků a příprava legislativy a bezpečnostních standardů v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Vedle toho již několik let spolupracuje jako externí lektor s vysokými školami a dalšími vzdělávacími institucemi a o problematice kybernetické bezpečnosti přednáším také na odborných konferencích.


Vytisknout