Jeffrey Bardin

Image

Navigace v kybernetické bouři: Odhalení dezinformací, obyvatel temného webu a digitální války

Vzhledem k tomu, že informace plynule proudí přes hranice, vznik zlověstného podhoubí zpochybňuje globální stabilitu. Tato přednáška zkoumá internet, darknet a sociální média a osvětluje komplexní hrozby dezinformací, aktivit na temném webu, kybernetické války a pokročilých perzistentních hrozeb (APT). Cesta začíná ostrým zobrazením dezinformací a jejich role jako katalyzátoru v hybridní válce. Reálné příklady z Ruska, Číny a Íránu podtrhují hmatatelný dopad na globální politiku a veřejné vnímání. Řeč se přesouvá do temného webu a sociálních sítí, přechází z dezinformací a odhaluje jejich roli jako úrodné půdy pro zlomyslné herce známé jako elfové a trollové. Prostřednictvím názorných případových studií vyprávění odhaluje, jak tito aktéři manipulují veřejným diskursem a přispívají k většímu dezinformačnímu ekosystému. Rozhovor pak překlene kybernetickou válku a upozorní na vojenské a politické cíle vedoucí ke kybernetickým útokům. Přehled významných incidentů odhaluje širší dopady na národní bezpečnost a globální stabilitu a připravuje půdu pro komplexní pochopení tohoto novodobého konfliktu. Přednáška se zabývá kybernetickou inteligencí, když se pouštíme hlouběji do virtuálních stínů, a vysvětluje její klíčovou roli při navigaci v prostředí digitálních hrozeb. Diskuze pokročí do zlověstného světa APT, zdůrazní pozoruhodné skupiny, jejich taktiky a jejich geopolitické cíle v rámci širšího prostředí kybernetických válek. Závěr předznamenává vizi futuristického přístupu k digitální odolnosti a směruje příběh k průkopnickým řešením tváří v tvář vyvíjejícím se kybernetickým hrozbám. Zdůrazňuje nepostradatelnou roli vznikajících technologií, jako je umělá inteligence, kvantové výpočty a blockchain, při analýze trendů, vývoje taktiky protivníka a nově vznikajících technologií při předpovídání scénářů potenciálních hrozeb. Pokrýváme přeshraniční inovační ekosystémy, jako jsou společné výzkumné iniciativy, sdílené školicí programy v oblasti kybernetické bezpečnosti a vývoj mezinárodních standardů kybernetické bezpečnosti. Tyto strategie zdůrazňují změnu myšlení směrem k odolnějšímu, autonomnějšímu prostředí kybernetické bezpečnosti, které zachovává soukromí. Tyto nové přístupy využívají pokroky v AI, kvantové mechanice, blockchainu a dalších nově vznikajících technologiích a mají za cíl udržet náskok před sofistikovaným a vyvíjejícím se prostředím hrozeb.


Jeffrey Bardin

Jeff Bardin aktuálně působí jako hlavní zpravodajský důstojník pro Treadstone71, jež má klienty na 4 kontinentech. V roce 2007 Jeff obdržel cenu „RSA Conference award for Excellence in the Field of Security Practices“ a v témže roce jeho tým získal ocenění „SC Magazine Award – Best Security Team“. Jeff zastává či zastával pozice v představenstvech Board of Boston Infragard, Content Raven, Journal of Law and Cyber Warfare, a Wisegate a patří mezi zakládající členy Security Alliance. Jeff sloužil jako kryptologický lingvista pro US Air Force a jako obrněný důstojník pro Národní gardu USA. 

Pan Bardin má rozsáhlé zkušenosti z životního cyklu kyber-bezpečnostního zpravodajství, vytváření a zavádění kyber-zpravodajských programů, výběru a vybudování TIPu (Threat Intelligence Platform), cíleného výzkumu a podpory, analýz a služeb (kyber) kontra-rozvědných činností, přípravy podvodných (maskovacích) aktivit a kyber-bezpečnostních činností. Vyučuje budoucí experty v oborech Kybernetické zpravodajství a Obranné kybernetické zpravodajství (Anonymity, Cyber Personas, Collection management, Clandestine Cyber HUMINT, Socio-Cultural Aspects of Intelligence, Critical Thinking, Cognitive Bias, Methods and Types of Analysis, Mitre ATT&CK, Structured Analytic Techniques, Analytic Writing, Briefings, and Dissemination), sběr a analýza informací z otevřených zdrojů, strategické zpravodajství, operační/taktické/technické zpravodajství a metody pro odhalování manipulací médií. 

Má titul BA v oboru Speciálních studií (Blízký východ a Arabské jazyky) na Trinity College a dosáhl postgraduálního titulu MS v Information Assurance na Norwich University. Na Middlebury College Language School absolvoval další tréninky zaměřené na analýzy jazyků a strávil také více jak 2 roky studiem Ruské historie, literatury, politického systému a jazyka. Pan Bardin žil dlouhodobě v oblasti středomoří, v Saudské Arábii a ve Spojených Arabských Emirátech. Působil jako mimořádný instruktor v postgraduálních programech zaměřených na kyber zpravodajství, kyber kontra-rozvědku, kybernetickou kriminalitu a kyber-terorizmus na Utica College. Pan Bardin se objevil na CNN, CBC News Live, BBC Radio, i24News, BBN a dalších a přispíval do Business Insideru. V roce 2010 publikoval The Illusion of Due Diligence a byl spoluautorem publikací Computer and Information Security Handbook, Understanding Computers, Middle Eastern, Cyber Warfare Doctrine a publikoval články pro časopisy jako je The Intelligencer, CSO a SC Magazine.