Ambasador a Čestný člen Programového výboru IS2 2024

Image

Jeff Bardin, Trendstone 71

Jeff Bardin aktuálně působí jako hlavní zpravodajský důstojník pro Treadstone71, jež má klienty na 4 kontinentech. V roce 2007 Jeff obdržel cenu „RSA Conference award for Excellence in the Field of Security Practices“ a v témže roce jeho tým získal ocenění „SC Magazine Award – Best Security Team“. Jeff zastává či zastával pozice v představenstvech Board of Boston Infragard, Content Raven, Journal of Law and Cyber Warfare, a Wisegate a patří mezi zakládající členy Security Alliance. Jeff sloužil jako kryptologický lingvista pro US Air Force a jako obrněný důstojník pro Národní gardu USA.

Pan Bardin má rozsáhlé zkušenosti z životního cyklu kyber-bezpečnostního zpravodajství, vytváření a zavádění kyber-zpravodajských programů, výběru a vybudování TIPu (Threat Intelligence Platform), cíleného výzkumu a podpory, analýz a služeb (kyber) kontra-rozvědných činností, přípravy podvodných (maskovacích) aktivit a kyber-bezpečnostních činností. Vyučuje budoucí experty v oborech Kybernetické zpravodajství a Obranné kybernetické zpravodajství (Anonymity, Cyber Personas, Collection management, Clandestine Cyber HUMINT, Socio-Cultural Aspects of Intelligence, Critical Thinking, Cognitive Bias, Methods and Types of Analysis, Mitre ATT&CK, Structured Analytic Techniques, Analytic Writing, Briefings, and Dissemination), sběr a analýza informací z otevřených zdrojů, strategické zpravodajství, operační/taktické/technické zpravodajství a metody pro odhalování manipulací médií.

Má titul BA v oboru Speciálních studií (Blízký východ a Arabské jazyky) na Trinity College a dosáhl postgraduálního titulu MS v Information Assurance na Norwich University. Na Middlebury College Language School absolvoval další tréninky zaměřené na analýzy jazyků a strávil také více jak 2 roky studiem Ruské historie, literatury, politického systému a jazyka. Pan Bardin žil dlouhodobě v oblasti středomoří, v Saudské Arábii a ve Spojených Arabských Emirátech. Působil jako mimořádný instruktor v postgraduálních programech zaměřených na kyber zpravodajství, kyber kontra-rozvědku, kybernetickou kriminalitu a kyber-terorizmus na Utica College. Pan Bardin se objevil na CNN, CBC News Live, BBC Radio, i24News, BBN a dalších a přispíval do Business Insideru. V roce 2010 publikoval The Illusion of Due Diligence a byl spoluautorem publikací Computer and Information Security Handbook, Understanding Computers, Middle Eastern, Cyber Warfare Doctrine a publikoval články pro časopisy jako je The Intelligencer, CSO a SC Magazine.